Universal Chinees Koksmes

44,95

Op voorraad

Artikelnummer: 64N11 Categorieën: ,
  • Snelle levering
  • 200+ artikelen
  • Beoordeling van 9+
  • Ons assortiment is met passie en oog voor kwaliteit voor u geselecteerd
  • Kunt u iets niet vinden, neem dan contact met ons op en wij zullen u helpen

Beschrijving

Zeer Scherpe Professionele Chinees Koksmes

Een Chinees bijl is, ondanks dat het lijkt op een slagershakmes, absoluut niet bedoeld om met geweld door botten of bevroren voedsel te hakken – dit zal onmiskenbare beschadigingen opleveren. Sterker nog: het is eigenlijk ook niet bedoeld om echt mee te hakken.

En evenzeer is dit mes niet geschikt voor fijn, gedetailleerd snijwerk. Maar toch is dit mes een van de meest gebruikte messen in de Chinese keuken! Het is namelijk een ideaal mes voor het snijwerk van harde groenten, zoals een winterpeen en pompoen, en ook voor het los snijden van kippenvleugens door de gewrichten heen. Het gewicht draagt bij aan het vergemakkelijken van al het zwaardere snijwerk.

Al met al een veelzijdig mes, eentje die je vaker zult gebruiken dan je in eerste instantie denkt. En, uiteraard is dit mes ook een onmisbaar item voor de stoere bbq’ers onder ons!

Lemmet van hoogwaardig Duits staal
Het PAUDIN koksmes is vervaardigd uit Duits 1.4116 staal dat buiten een hoog koolstofpercentage ook nog eens molybdeen, vanadium, mangaan, siliconen en chroom bevat. Deze samenstelling zorgt voor uitmuntende treksterkte, hoge hardheid en een goede slijtbestendigheid. Het hoge chroomgehalte van meer dan 15% samen met de siliconen maakt dat dit mes goed roestvast is.

Harden van het Lemmet
Het schrikken of met een mooi woord quenchen van het metaal gebeurd door middel van vloeibare stikstof, hetgeen resulteert in een ideale kristalstructuur van het staal. Daarnaast maakt dit het staal nog eens extra hard. De juiste combinatie van chemicaliën in het staal en het uiteindelijke quenchen zorgen voor een extreem sterk mes dat uitblinkt in rand behoud en derhalve scherp blijft.

PAUDIN Chinese Bijl

  • Stoer BBQ mes ideaal voor vlees vis en hardere groente.
  • Hoogwaardig 1.4116 Duits Carbonstaal
  • Hardheid van 56+ HRC
  • Ergonomisch en antislip handvat van luxe pakkahout
  • Japans geslepen in een hoek van 12-14 graden
  • Gehard met vloeibare stikstof
  • Vlijmscherp
  • Lemmet van 20 cm
  • Niet te zwaar en goed gebalanceerd
  • Hoog kwalitatief keukenmes

Extra informatie

Merk

Paudin Benelux

Andere suggesties…