Beschrijving
Zeer scherp professioneel Uitbeenmes
Een uitbeenmes is een keukenmes met een flexibel lemmet. Hierdoor is het lemmet gemakkelijk te bewegen, wat ervoor zorgt dat het ideaal te gebruiken is om verschillende soorten vlees mee te ontbenen. Een uitbeenmes is ook zeer geschikt om huid, pezen of vetdelen van vlees te verwijderen en denk ook aan het villen van wild en gevogelte.
Een uitbeenmes heeft veel weg van een fileermes. Het verschil tussen de twee keukenmessen is dat een uitbeenmes minder flexibel is dan een fileermes en de vorm van het lemmet is net iets anders. Echter zou vanwege de goede flexibiliteit fileren zeker tot de mogelijkheden behoren.
Dit kleine multifunctionele keukenmes is gemaakt om ervoor te zorgen dat het uitbenen, fileren, villen, trimmen en ontvliezen van al je favoriete vlees niet alleen eenvoudiger, maar ook efficiënter en bevredigender is. Dit mes is echt een ideaal geschenk voor elke thuis- of professionele kok maar vergeet ook zeker de vleesspecialist van de barbecue niet.
Lemmet van hoogwaardig Duits staal
Dit Aziatische uitbeenmes is vervaardigd uit Duits 1.4116 staal dat buiten een hoog koolstofpercentage ook nog eens molybdeen, vanadium, mangaan, siliconen en chroom bevat. Deze samenstelling zorgt voor uitmuntende treksterkte, hoge hardheid en een goede slijtbestendigheid. Het hoge chroomgehalte van meer dan 15% samen met de siliconen maakt dat dit mes goed roestvast is.
Harden van het Lemmet
Het schrikken of met een mooi woord quenchen van het metaal gebeurd door middel van vloeibare stikstof, hetgeen resulteert in een ideale kristalstructuur van het staal. Daarnaast maakt dit het staal nog eens extra hard. De juiste combinatie van chemicaliën in het staal en het uiteindelijke quenchen zorgen voor een extreem sterk mes dat uitblinkt in rand behoud en derhalve scherp blijft.
PAUDIN Japans Uitbeenmes
- Allround uitbeenmes met esthetisch ingelaserd Damascus patroon
- Hoogwaardig 1.4116 Duits Carbonstaal
- Hardheid van 56+ HRC
- Ergonomisch en antislip handvat van luxe pakkahout
- Japans geslepen in een hoek van 15 graden
- Gehard met vloeibare stikstof
- Vlijmscherp
- Lemmet van 20 cm
- Niet te zwaar en goed gebalanceerd
- Perfect voor uitbenen, villen, fileren, trimmen en ontvliezen
- Hoog kwalitatief keukenmes