Beschrijving
Zere scherp professioneel Santoku mes
De naam Santoku mes betekend ‘drie deugden’ en slaat erop dat het mes kan worden gebruikt voor de vele verschillende taken in de keuken. Een Santokumes ligt perfect in de hand en is zeer geschikt voor snel snijden. Met een beetje oefening heb je dit zo in de hand.
Een Santokumes is anders dan een standaard koksmes. Het lemmet is extra breed over de gehele lengte en loopt bijna aan het einde toe in een punt, waardoor het Santokumes zo makkelijk af rolt. Een Santoku mes is bovendien vaak lichter in gewicht en scherper dan een gewoon koksmes.
Een topmes voor de vele snijklusjes aan vlees, vis en groenten in je keuken.
Lemmet van hoogwaardig Duits staal
Het Aziatische Santoku mes is vervaardigd uit Duits 1.4116 staal dat buiten een hoog koolstofpercentage ook nog eens molybdeen, vanadium, mangaan, siliconen en chroom bevat. Deze samenstelling zorgt voor uitmuntende treksterkte, hoge hardheid en een goede slijtbestendigheid. Het hoge chroomgehalte van meer dan 15% samen met de siliconen maakt dat dit mes goed roestvast is.
Harden van het Lemmet
Het schrikken of met een mooi woord quenchen van het metaal gebeurd door middel van vloeibare stikstof, hetgeen resulteert in een ideale kristalstructuur van het staal. Daarnaast maakt dit het staal nog eens extra hard. De juiste combinatie van chemicaliën in het staal en het uiteindelijke quenchen zorgen voor een extreem sterk mes dat uitblinkt in rand behoud en derhalve scherp blijft.
PAUDIN Japanse Santoku mes
- Allround Santokumes met esthetisch gehamerd patroon
- Hoogglans gepolijst
- Hoogwaardig 1.4116 Duits Carbonstaal
- Hardheid van 56+ HRC
- Ergonomisch en antislip ABS geklonken handvat
- Japans geslepen in een hoek van 12-14 graden
- Gehard met vloeibare stikstof
- Vlijmscherp
- Lemmet van 17,5 cm
- Niet te zwaar en goed gebalanceerd
- Goed alternatief voor een koksmes
- Hoog kwalitatief keukenmes